[[TitleIndustry]]

Toglys Historie

Date:Aug 17, 2019

Toglys er en type trafiklys installeret på lokomotiver og bruges som belysning og signaler for at sikre sikkerheden ved jernbanetransport.

            Tidlige togvogne tændte olielamper, skiftede derefter senere til petroleumslamper , og glødelamper blev gradvist brugt i begyndelsen af det 20. århundrede. Efter 1910 blev lokomotiver installeret med glødende forlygter, som kan lyses 300 m afstand. Efter 1950 begyndte lysstofrør at blive brugt i bærerne, hvilket bragte vognernes indvendige belysning op på 100 til 300 lx. På grund af brugen af højfrekvent strømforsyningsteknologi og tre-farve lysstofrør blev belysningskvaliteten derefter forbedret markant.

Ud over brugen af glødelys

Bortset fra på specielle steder, hjælpebelysningssituationer og luksuriøse dekorative lamper til overlegne tog, der brugte glødelamper , var lysstofrør blevet den vigtigste lyskilde for lokomotivbelysning. Efter 1965 blev ultrahøjtryks sfæriske kviksølv-xenonlamper brugt på lokomotivets forlygter som en lyskilde, der havde en bestrålingsafstand på mere end 1000 m. Stigningen i bestrålende afstand har fremmet udviklingen af moderne langdistance- og højhastighedstog.

Nu er ledeteknologi blevet udbredt brugt på toghovedlys.

000

Et par af: Nej

Næste: Lokomotivlys